Alles-voor-vakantie.eu

Vragen en antwoorden voor het huren

vragen camper huren

Veelgestelde vragen bij het huren van een camper

Welke inventaris zit er in een huur camper?

Voor een overzicht van de inventrais in en om de camper hebben we een lijstje in deze link ter beschikking.

 

Wat betekenen de letters op jullie site bij de campers?

A = Alkoof
B = Bed beneden (frans bed)
C = Compact lijn (smaller of breder, kan ook een buscamper zijn)
D = Dubbel 2 persoons bed ( frans bed en hefbed)
E = Enkele bedden
G = Garage en dwars bed achter
i = Integraal model
Q = Queeensbed
R = Buscamper
Het nummer erachter is het volgnummer zodat elke camper uniek is.
Comfort line campers hebben airco, vliegendeur, luifel, fietsendrager, WC, Douche etc
Compact line campers zijn de compactere campers met bovenstaande comfort line opties
Luxe line campers hebben de comfort line opties met meestal nog extra's zoals extra airco, achteruitrijsensoren, remis etc
Exclusive lijn modellen hebben de comfort line en luxe line opties en daar nog TV, satelliet schotel en inventaris bij


Hoe kan ik zien of er een camper beschikbaar is?

We hebben bij elke camper een unieke kalender die actuele beschikbaarheid weergeeft. In de kalender kunt u zien wat bezet is (rood) en wat een terug kom of vertrek dag is (zogenaamde wisseldag. Kleur blauw of half-blauw). Groen is gehele dag vrij. De kleuren lichtgroen, middengroen of donkergroen staan voor laag, midden en hoogseizoen. De beschikbaarheid van de caravans is op dezelfde manier te bekijken. 24 uur per dag kunt u de vrije data boeken, reserveren of een offerte aanvragen.

 

Hoe gaat dat met de kilometers als ik er extra rijdt?

U heeft bij een reservering 215 kilometer per dag vrij (tenzij anders vermeld; bereken uw prijs). De totaal aantal kilometers staan altijd duidelijk vermeld wanneer u een offerte opvraagt via de website, optie en uw reservering. In sommige gevallen ontvangt u ook bij huur langer dan 3-5 weken gratis alle kilometers vrij of bij korter huur kunt u alle kilometers vrij afkopen. De kosten staan vermeld bij de opties bij een boeking. Een losse extra kilometer kost 25 cent. Omdat u nooit weet hoeveel u gaat rijden (daar is ook een camper voor!) kunt u alle pakketten bij ons ook nog na de reis afsluiten. 

 

Kunnen jullie ook bezorgen?

Dit wij bieden als extra service aan (behalve in het hoogseizoen). Wij bezorgen de camper tegen een meerprijs. De totale kosten kunnen wij voor u berekenen in een aparte offerte. 

 

Hebben de campers ook een fietsendrager / luifel?

Al onze campers zijn zo compleet mogelijk uitgerust. Dus elke camper heeft een fietsendrager, luifel etc. Dit is een totaalpakket zoals wij dat met overleg met onze huurders hebben samengesteld. In de exclusive lijn campers zit een complete (keuken) inventaris erbij en hebben een satelliet schotel. Mocht u fietsen mee willen nemen, hebben we in onderstaande PDF nog enkele tips opgesteld.

 Tips om fietsen te monteren op de camper

 Lijst met standaard inventaris, keuken inventaris, exclusive inventaris

 

 

Als ik bij jullie een camper huur, hoe laat kan deze ophalen en hoe laat moet deze retour zijn?

We hebben als stelregel 16.00 uur ophalen en 10.00 uur retour. De tijd ertussen is voor de controle en schoonmaak. Eerder vertrekken of later terugkomen is altijd bespreekbaar en per situatie verschillend. U kunt bij u reserveren de optie "eerder" of "later" vertrekken aangeven. Wij zullen dan uw camper dan voorrang geven op de andere objecten. 

 

Is de huur camper verzekerd en wat kan ik nog verzekeren?

Ja, de camper is all risk verzekerd. Uw eigen risico per is de hoogte van de borg. Mocht u dakschade hebben is het eigen risico 2.500 euro ivm hoge schadekosten bij vervanging. Tevens ANWB wegenwacht /FIAT Assistance is door ons geheel verzorgd en verzekerd. Onze verzekering zorgt ervoor dat u geen reis en kredietbrief IRK meer hoeft af te sluiten. Als u wenst kunt u evenueel op eigen initiatief een reis en/of annuleringsverzekering afsluiten. Het voordeligst is een doorlopende reis en annuleringsverzekering voor het hele jaar van bijv. de Eurpese verzekeringen of ANWB, maar de verzekering kan ook per dag afgesloten worden. Afkoop van eigen risico is mogelijk door externe partijen zoals bijvoorbeeld Allianz verzekering of huurautoverzekering.com. Lees even goed de verschillende voorwaarden door, want de prijzen varieren van 6 tot 10 euro per dag. Hier een voorbeeld van Allianz: www.allianz-assistance. nl

 

Hoe lang gaan de gasflessen mee in de camper?

De meeste campers zijn voorzien van twee Propaan gasflessen om te koken, verwarmen en te koelen. In de zomer is er 1 volle gasfles van 11 KG aanwezig. Ga ervan uit dat een gastank bij normaal gebruik 4-6 weken meegaat. Als u langer dan 3 weken met de camper op vakantie gaat, zorgen wij voor een gratis 2e gasfles.  Deze worden gebruikt voor warm water, extra koeling koelkast en verwarming van warm water en evt. verwarming van de camper.  In de winter heeft u 2 of 3 gasflessen nodig per 2 weken. In de winter verhuren we de wintercampers en hebben de ervaring dat een fles ca. 1 week meegaat (afhankelijk van de buitentemperatuur. In dit voorbeeld gaan we uit van -10 graden celcius en de verwarming op de lage stand). Propaangas is vorstvrij tot -42 graden. LPG gas tot ca. -10 graden.

  

Mag ik in een camper rijden met een duits kenteken ?

Ja, er zijn een aantal voorwaarden opgesteld door de belastingdienst om als Nederlander in een buitenlandse auto of camper te rijden. In het buitenland mag u met een buitenlandse camper onbeperkt rijden. In Nederland mag u met een buitenlandse nummerplaat maximaal 2 weken (per huishouden) rijden. Gaat u met 4 personen uit 2 huishoudens, is er dus een vrijstelling van 4 weken mogelijk. Alles is op de site van de belastingdienst na te lezen en u kunt zich op de volgende link digitaal aanmelden.  U heeft dan van ons het kenteken en chassisnummer van de auto nodig. Ga hiervoor naar www.belastingdienst.nl/bpm-vrijstelling


Ik wil graag van donderdag tot maandag de camper huren. Kan dat?

Ja, bij ons kunt u op elk gewenste datum terug komen en vertrekken. Mits beschikbaar en passend in de planning. De ophaaltijd is 16.00 uur. Retour tijd is 10.00 uur. Bij elk object kunt u ook een optie aanvinken om eerder of later te vertrekken. Meer over de ophaal en vertrektijden

 

Is de camper nog te huur voor Oktober?

Ja, U kunt dit direct actueel checken via onze site. Klik op het model van uw wens. In de kalender kunt u zien wat bezet is (rood) en wat een terug kom of vertrek dag is (zogenaamde wisseldag. Kleur blauw of half-blauw). Groen is gehele dag vrij. De kleuren lichtgroen, middengroen of donkergroen staan voor laag, midden en hoogseizoen). De oranje kleur betekent dat het object in optie staat voor een klant. Deze optie is normaal voor 48uur. Let op, vanaf eind Oktober tot eind maart is in landen zoals Duitsland kans op sneeuw en is het winterpakket verplicht bij ons te huren

 

Heeft de camper een vignet voor Oostenrijk, Tjechie en Zwiterland?

Omdat de vignetten tegenwoordig per week gekocht kunnen worden zal er geen geldig Oostenrijk vignet aanwezig zijn. Het Zwitserland vignet is een jaar geldig. Op sommige campers zijn deze aanwezig. Wij weten niet of het aanwezig is op de camper. Mocht er geen vignet op zitten, kunt u een vignet ook eenvoudig onderweg bij tankstations voor de grensovergang of bij de grens kopen. In het hoogseizoen raad ik u aan om een vignet te bestellen bij ANWB.

 

Wat zijn de voorwaarde bij alles voor vakantie?

Deze algemene voorwaarden staan hier op onze website. 

 

Op welke manieren kan ik betalen?

We hebben 3 manieren van betalen. Lees hier onze betaalmogelijkheden.

 

Ik zoek een camper voor 2 dagen. Kan dat?

Een camper of caravan huren kan per dag. Hou er wel rekening mee dat in verhouding de kosten hoger zijn voor die ene dag of twee dagen. Dit komt door alle opstartkosten die met het verhuren van camper gemoeid zijn.  Ten eerste zijn er administratie kosten. Als tweede moet de camper goed uitgelegd worden bij vertrek. Als u hem vaker voor korte dagen huurt, kunnen we hiervoor afspraken maken en de uitleg niet meer doen. Geef het ons even aan, dan kunt u die kosten sparen. Ten derde maken we in het begin de afspraak met u dat u zelf de camper van binnen schoon maakt. Wij maken de camper dan van buiten schoon. Het kost veel tijd om schoon te maken en loont zich niet voor een paar dagen. Ten vierde; U heeft 100 tot 200 kilometer vrij. Als u 1 dag de camper huurt, maakt u ook in verhouding veel meer kilometers dan wanneer u 2 of 3 weken gaat. De kilometers zijn weliswaar niet zo duur, maar het kan een aanslag op uw budget zijn. Als laatste moeten we elke camper ten alle tijde bij terugkomst en testen zodat alles in orde is voor de nieuwe verhuurders. Graag uw begrip voor deze situatie. Als u dus de camper alleen voor een nachtje slapen wilt gebruiken is het wellicht voordeliger om een hotel te nemen of met een tent naar een camping te gaan.

 

Heeft U nog vragen? Wij helpen u graag verder. Mail ons dan via de contactpagina.